Sugen på att implementera Stripe

Ända sedan Stripe fick backning av PayPal i augusti 2011 har den helrätta betaltjänsten funnits i mitt blickfång.

Både Paypal, Google Checkout samt skandinaviska motsvarigheter som Payson och DIBS har varit lite för bekväma de senaste åren och inte riktigt vågat(?) innovera. Stripe tar täten genom att rikta sig till utvecklare, som i sin tur formar en säker och smidig upplevelse för slutkund/användare.

Utan krav på inlösenavtal eller gateway hanterar Stripe det mesta. Allt från att lagra kortinformation till prenumerationer och återbetalningar görs direkt via på din webb utan att behöva hantera känslig information.

Stripe.js

Att implementera Stripe.js för kortbetalning är enkelt.
  • Inkludera ett JavaScript
  • Deklarera din publika API-nykel
  • Skapa ett formulär med fält för kortnummer, utgångsdatum samt säkerhetskod.

En viktig detalj i formuläret är att inmatningsfält för känslig information saknar NAME-attribut och därmed aldrig skickas till din server. Istället gör vi en request (via JS) till https://api.stripe.com med kortuppgifterna och får tillbaka en anonym token.

Vi lägger till denna token i formuläret och postar det till vår server. På serversidan används token tillsammans med din privata API-nykel för att göra själva transaktionen via någon av klientbiblioteken. Säkert och smart.

Testformulär

/

Ännu bara för amerikanska marknaden

Trots att svensken Ludwig Pettersson är del av teamet i San Francisco finns tjänsten just nu bara tillgänglig för aktörer i USA. Oavsett när tjänsten väljer och kan lansera i Europa, är den i mina ögon redan en vinnare.